5 metode de a economisi la cumparaturile online chiar si cand nu e Black Friday

Nu trebuie sa-ti rozi unghiile pana de Black Friday 2014. Poti economisi si la cumparaturile online facute inainte de eveniment. Iata cum:

1. Cauta coduri promotionale

Acestea se introduc la finalizarea comenzii din magazinele online si iti asigura un procent de reducere fata de pretul afisat. Sunt zeci de astfel de coduri care plutesc in online. Ele se acorda clientilor fideli sau sunt lansate de firme pe canale proprii cu ocazia anumitor promotii.

Exista site-uri speciale care fac pentru tine munca de documentare, adunand aceste coduri promotionale la un loc.

Lavinia Mihai, Managing Partner la DiscountVoucher.roexplica: “Retailerii publica aceste coduri in diverse locuri, asa ca echipa site-ului DiscountVoucher.ro a decis sa le stranga intr-un singur loc, astfel incat acestea sa fie mai usor accesibile oricarui utilizator”.

Spre deosebire de site-uri precum FunDeal.ro sau MarketDeal.ro, DiscountVoucher.ro aduce in fata internautilor reduceri reale ale marilor retaileri si ale magazinelor online.

“Aceste reduceri reprezinta campanii de lichidare de stoc, de promovare a anumitor produse, campanii de reduceri sezoniere s.a.m.d., deci campanii reale de reducere ale respectivelor magazine si nu campanii limitate pe zile, ore si minute special create pentru a fi promovate pe un singur site, precum cele amintite anterior”, mai explica Lavinia Mihai.

Aici gasiti coduri de reducere, coduri promoţionale, e-cupoane si e-bonuri oferite de comerciantii cu amanuntul, site-ul reprezentand o excelenta resursa pentru a gasi toate reducerile si voucherele online de pe piata.

2. Cumpara sub anonimat

Pe majoritatea site-urilor de azi, activitatea ta online este urmarita automat de zi si pana-n seara. Magatinele, retelele de socializare, site-urile care-ti cer sa te loghezi iti personalizeaza experienta, dar isi fac si dosarul cu profilul tau pentru referinta proprie. De ce? Pentru orice comerciant e important ce pret e dispus fiecare client sa plateasca pentru un anumit produs. Unii sunt pur si simplu dispusi sa plateascas mai mult, iar ei trebuie sa cunoasca aceste preferinte. E marketing. Ce pret oferi cui. Asta e totul.

S-ar putea sa ai supriza ca, navigand anonim de pe un device care are alt IP, sa constati ca vezi alte preturi in magazinul online pe care il vizitai frecvent. E tehnica viitorului. Iar viitorul e aici.

Asadar, deloghează-te de la Google, sterge-ti datele de navigare (empty cache, delete browsing history).

S-ar putea sa fii surprins. Poate ca la noi inca nu a prins prea bine aceasta personalizare, dar ea bate la usa si nu e chiar departe nici de Black Friday 2014.

3. Conecteaza-te la marcile preferate

Imprieteneste-te cu magazinele de unde cumperi, abonează-te la buletinele lor informative si vei afla primul despre toate noutatile si campaniile de reduceri. Unele site-uri ofera reduceri de pana la 50%, care insa dureaza doar o zi, de aceea e bine sa primesti update-uri de la ele pe email.

Urmareste-le si pe Facebook sau Twitter.

4. Nu te teme de resigilate

Sunt produse reconditionate, adesea doar despachetate si nici macar folosite la o comanda anterioara care a fost returnata.

Astfel de produse sunt complt revizuite si recertificate. Practic, li se acorda mai multa atentie decat produselor care vin gata sigilate, ceea ce le face de incredere. Ele vin cu garantie si un discount bunut.

Cu resigiliatele, e Black Friday in fiecare zi!

5. Fii proactiv, cere o reducere!

Daca nu esti multumit cu dealul oferit la trimiterea comenzii, pune mana pe telefon. Marile magazine s-ar putea sa nu-ti refuze cererea. S-ar putea sa aiba un as in maneca pentru clientii nemultumiti, ca sa nu ii piarda.

E posibil sa-ti ofere un cod de discount, transport gratuit sau alt beneficiu de care te poti folosi la o comanda anterioara.

S-ar putea, totusi, sa fie prea devreme ca sa incerci asta de Black Friday 2014. Inca traim in Romania, iar asta ne ocupa… un Black Friday dupa altul.

Reduceri Black Friday Romania 2014

Sursa: Dupa un articol din Christian Science Monitor
Foto: Samasung