Black Friday Romania 2013: predictii pentru editia din acest an

Anul trecut, aproape 70% din romani erau familiarizati cu conceptul de Black Friday shopping. Dar, oare, cum va arata Black Friday Romania 2013?

De la o singura zi de reduceri, la mai multe

Predictia pentru SUA este ca ziua de Black Friday tinde sa devina mai degraba saptamana Black Friday.

Si la noi, anul trecut, comerciantii si-au dat seama de potentialul comercial al evenimentului si au prelungit ziua de cumparaturi reduse. Probabil ca si anul acesta vom vedea un Black Friday prelungit.

Achizitii online

La editia din 2012, un studiu Daedalus Millward Brown, realizat la comanda eMAG.ro, a descoperit ca 38% dintre romani au ales comertul online pentru cumparaturile facute pe 23 noiembrie, data la care s-a desfasurat Black Friday Romania 2012.

Plati online

BCR a inaugurat, chiar zilele acestea, in parteneriat cu PayU, o noua modalitate de plata pentru cumparaturile online, cu ajutorul aplicatiei de internet banking. Solutia este gratuita si a fost acceptata de peste 60 de magazine de comert electronic, printre care si cateva din cele participante la Black Friday Romania 2013. Poti vedea toate magazinele partenere aici.

Carduri de credit speciale

Si anul acesta tendinta de shopping online va fi in crestere. Pentru a castiga si ele din acest eveniment, bancile ar putea veni cu niste carduri de credit speciale, pentru a face Black Friday Romania 2013 accesibila unei game cat mai largi de consumatori.

La magazin, cu tableta si smartphoneul in mana

IBM a declarat ca, in SUA, traficul de date mobile a crescut cu 67% de Black Friday. Aceasta arata ca multi cumparatori care s-au dus la magazin au verificat in acelasi timp online, cu ajutorul aparatelor mobile, daca intr-adevar magazinul respectiv are cea mai buna oferta. Cu siguranta ca trendul va ajunge si la noi anul acesta.

Hipermarketurile, in competitie cu magazinele specializate in electronice

Conform informatiilor noastre, Carrefour si-a anuntat participarea la Black Friday Romania 2013, ceea ce inseamna ca va fi in mod special interesat sa-si vanda produsele din sectiunea Electronice si Electrocasnice. Aceasta va face concurenta furnizorilor traditionali de produse electronice si electrocasnice, care participa mai de mult la Black Friday Romania. Si se poate concretiza in preturi mai mici si oferte mai bune per ansamblu – bafta cumparatorilor! Sa vedem daca aceasta predictie se adevereste.

Cele mai cautate produse

Studiul Daedalus citat mai sus a mai relevat si produsele cele mai cautate de Black Friday 2012:
• electrocasnice – 44%
• mobile devices (laptopuri, telefoane si tabletele reprezentat) – 30%
• electronice video-tv (televizoare, aparatura foto-video) – 24%

Pentru Black Friday Romania 2013, se preconizeaza ca cele mai cautate produse vor fi:

• laptopurile
• telefoanele mobile si tabletele
• televizoarele flat si televizoarele smart

Noi produse in oferta

Desi ziua este in mod traditionala cunoscuta ca venind cu oferte in principal la electronice, anul acesta vom vedea mai multe oferte si de la vanzatorii de imbracaminte, de accesorii si de carti.

Un new entry interesant ca si categorie de produse vor fi vacantele la pret redus. Fiti cu ochii in patru dupa ele de Black Friday, dar nu uitati sa verificati la sange, telefonand la agentie pentru date suplimentare si verificand pe forumuri parerea altor clienti.

Magazine participante la Black Friday Romania 2013

O lista preliminara ar arata ca cea de mai jos, dar ea se va lungi, pe masura ce se termina concediile si alte magazine isi anunta participarea:

Altex.ro

Carrefour.ro
ClickShop.ro
Domo.ro
Ecco-Shoes.ro
Elefant.ro

eMAG.ro
evoMAG.ro
F64.ro

FashionDays.ro
FashionUp.ro
Flanco.ro
Lafemme.ro
La Redoute.ro
Magazinultau.ro
MiniPRIX.ro

Nemira.ro
Nooncopenhagen.ro
Okian.ro
RunningShop.ro
TinaR.ro
Topceas.ro
Watchshop.ro

Foto: Samsung.com