Black Friday 2015: Pretul la electronice, electrocasnice vor creste datorita cursului valutar

Dupa evolutia cursului valutar bnr din ultimile luni in care cursul USD a crescut semnificativ in raport cu RON ne asteptam ca dupa ce stocurile magazinelor online sa se epuizeze, pretul noilor stocuri de intrare vor fi mai mari. Implicit pretul de vanzare la electronice, electrocasnice sau aparate foto vor creste.

Evolutia cursului valutar nu este inbucaratoare mai ales in relatia cu dolarul american sau francul francez. Cum majoritatea produselor electronice sunt achizitionate din China sau SUA, pretul lor de achizitie va creste cu cel putin deprecierea cursului RON fata de moneda americana.

Cel mai bun curs valutar bancar este o metoda de a va pastra leii in moneda dorita prin cumpararea de valuta de la banci. Acest lucru poate avea insa doua taisuri, este greu de estimat ce se intampla cu evolutia dolarului sau a altor monede pe teremen mediu sau lung.

In concluzie ne asteptam ca anul acesta Black Friday 2015 sa fie unul cu preturi usor mai mari fata de anul trecut dat fiind deprecierea monedei nationale fata de dolarul american.