Black Friday Romania 2016 este cel mai popular eveniment dupa SUA

Black Friday Romania 2016 este cea mai populara campanie de reduceri din tara desi exista temerile unor magazine cu privire la diluarea importantei evenimentului.

Cateva magazine participante la black friday, s-au aratat deranjate de faptul ca unii competitori organizeaza campanii promotionale cu tematica Black Friday pe tot parcursul anului cum ar fi Altex care organizeaza black friday de primavara, vara si toamna.

Black Friday Romania 2016 este cel mai popular eveniment dupa SUA

Potrivit unui studiu black friday din Marea Britanie. se aratata faptul ca acest eveniment are consecinte destul de grave cu privire la vanzarile din restul anului desi vanzarile de black friday in unele tari reprezinta 20% din cifra anuala de afaceri.

Interesul romanilor pentru reducerile de Vinerea Neagra se situeaza in continuare la cote inalte, fiind pe locul 2 in toata lumea. La acest capitol, ne depasesc doar consumatorii din Statele Unite ale Americii.

Romanii sunt mult mai interesati de reducerile Black Friday decat vecinii nostri din Ungaria, Cehia sau Polonia

Black Friday in Romania este pe locul 2 la nivel global ca si popularitate. Singura tara care ne depaseste este SUA, locul de unde a fost inventat acest eveniment si unde oamenii se concentreaza poate prea mult pe ideea de consum. Aici consumul este foarte mare in retail fata de online iar in Romania este invers consumul mare este pe online iar pe magazine destul de redus.

Prima tara europeana din top dupa Romania, conform Google Trends, este Marea Britanie si se afla pe locul 5. Trebuie sa mergem pana la locul 9 ca sa mai gasim o alta tara europeana in top si acolo vom gasi Irlanda. Din cautarile utilizatorilor motorului de cautare de la Google ne dam seama ca acest eveniment nu are o importanta atat de mare in Europa continentala.

Cum agentia noastra de promovare a evenimentului black friday este prezenta si in tarile din europa centrala, putem sa va spune ca evenimentul este in crestere iar anul acesta cu siguranta Black Friday Polska va depasi evenimentul din Romania dat fiind numarul de locuitari ai tarii fata de Romania.

 

Mai jos gasiti tabelul din google trends cu ordinea pe tari a interesului fata de Black friday.

Categorie: Toate categoriile
Țară black friday: (01.01.2004 – 31.12.2015)
United States

100

Romania

70

Puerto Rico

49

Canada

47

United Kingdom

37

Brazil

29

Nigeria

23

South Africa

21

Ireland

20

Singapore

19

Spain

18

Norway

18

Denmark

17

Hungary

16

Israel

14

Sweden

12

Bulgaria

11

Pakistan

9

Colombia

8

Mexico

8

Australia

8

Portugal

7

Argentina

7

Philippines

7

Austria

7

Finland

6

Chile

6

Germany

6

India

6

Italy

5

Netherlands

5

France

4

Poland

3