Americanii in 2014 stau pe Facebook in medie 40 minute pe zi online. In romania se depaseste acesta cifra

In 2014, utilizatorii americani de Facebook, petrec mai mult timp pe rețeaua socială decât ar face exercitii fizice. Mark Zuckerberg a declarat pe Facebook că „oamenii din SUA,  pe Facebook, petrec aproximativ 40 de minute în fiecare zi, folosind serviciul nostru”, în timp ce se recomandă americanilor exercitii fizice de 21 minute pe zi, dar numai 20% din oameni ajung sa face acest lucru.

Zuckerberg a declarat că din cele 40 de minute pe zi petrecute pe contul Facebook, unul din cinci minute sunt accesate de pe telefonul mobil în Statele Unite. Cu toate acestea, CEO-ul Facebook vede multe oportunitati, așa cum a spus el „multe alte persoane din SUA petrec nouă ore pe zi in relatia cu mass media sau digital cu TV, telefoane și calculatoare” și a numit aceasta „o mare oportunitate de a îmbunătăți modul în care oamenii pot comunica” . Cu 204 milioane de utilizatori lunar pe Facebook în SUA și Canada, s-ar putea câștiga o mulțime de bani daca reusesc sa creasca timpul petrecut de utilizatori pe facebook.

Facebook găzduiește acum pagini de business pentru aproximativ 30 de milioane de firme, și are în total 1,5 milioane de platitori de publicitate.

Iata cateva opinii despre cei care utilizeaza facebook:

httpv://www.youtube.com/watch?v=yPpAEBKmYiM

Mai mult de jumătate dintre utilizatorii din romania de internet (56%) au un cont de Facebook, peste media europeană. Totodată, utilizatorii români au rămas fideli mesageriei instant, într-o proporţie de 78%, iar 44% folosesc internetul pentru conversaţii video (ex. Skype).

De asemenea, procente importante din utilizatorii români folosesc internetul pentru muzică (79%), video streaming (65%), jocuri (62%), TV streaming (49%), descărcare filme (45%), descărcare jocuri (31%), descărcare cărţi (31%), video streaming (pay per view) – 10%.

Aproape jumătate dintre consumatorii români de internet au cel puţin o activitate zilnică de divertisment mare consumatoare de bandă: urmăresc, filme, descarcă sau se joacă online.

Pentru căutatea unui loc de muncă apelează la internet 62% dintre utilizatori, internet banking fac jumătate dintre ei, cumpărături online (măcar o dată pe lună) – 29%. Plata taxelor şi impozitelor este făcută online de 18% dintre utilizatorii români de internet, în timp ce 16% dintre ei primesc online rezultate medicale, iar 10% îşi fac programări medicale.

Pentru cumpărături online, românii cheltuiesc în medie 300 de lei pe lună, îndreptându-se în special către site-urile româneşti. Cele mai importantante campanii de marketing din an sunt Reduceri Black Friday si Carciunul. Cei mai mulţi români comandă online fără a plăti (14%), 9% cumpără şi plătesc online, iar 6% nu au un comportament consecvent. Daca vrei sa stii mai multe date despre evenimentul Black Friday Romania 2014 acceseaza link-ul sau aboneaza-te la newsletter.

surse: mediafax.ro

photo: www.dailymail.co.uk