Cand pica Black Friday 2017

Dragi prieteni, iata-ne ajunsi si la cea de a 7-a editie de mega reduceri, reducerile Black Friday 2017. Daca va intrebati cand pica Black Friday 2017, ei bine, conform traditiei americane, Black Friday ar trebui sa aiba loc in ultima Vineri din luna Noiembrie (de Thanksgiving-ul american), pe 24 Noiembrie 2017.
Insa, tinand cont de faptul ca in anii precedenti multi au furat startul, ne asteptam ca si anul acesta sa se intample acelasi lucru si sa avem primul Black Friday 2017 pe data de 17 Noiembrie, sau mai bine spus in weekend-ul 17-19 Noiembrie, urmat de un nou val de reduceri in weekend-ul 24-26 Noiembrie 2017, odata cu Black Friday-ul American.
Dar sa ne intoarcem la origini. Stiti cum a ajuns o sarbatoare americana tocmai in Europa? Ei bine, tot americanii au adus-o la noi. Mai precis, in anul 2010, Amazon a organizat primul eveniment Black Friday in UK. Urmatorul an, in 2011, Emag a prins ideea si a lansat propriul Black Friday in Romania, iar restul e …istorie.
Initial, oamenii preferau sa isi faca cumparaturile de Black Friday in magazine, insa dupa multe imbulzeli, haine smulse si cuvinte de duh adresate celor care puneau ochii pe acelasi produs, majoritatea cumparatorilor au ajuns la inteleapta concluzie ca Online este mai simplu. Asadar, din 2013 incoace observam ca Black Friday s-a mutat aproape total in mediul online. Mai mult decat atat, mai mult de jumatate dintre cumparaturi se fac de pe telefonul mobil sau de pe tableta. Daca in 2015, media cumparaturilor de pe mobil si tableta era de 48%, in 2016 a urcat pana la 64%. Cat de tare e asta?
Dar sa revenim la Black Friday 2017, unde asa cum am fost obisnuiti, vedetele reducerilor vor fi produsele Electronice si Electrocasnicele, dar si Hainele si Incaltamintea, produsele Foto & Video, Jucariile pentru copii, Mobilierul, Produsele de infrumusetare, Vacantele la pret redus, precum si multe altele.
Printre magazinele participante vor fi: Elefant, Noriel, F64, Livada cu Jucarii, Jolidon, Nissa, Badabum si multe altele.

 

Black Friday 2017