Black Friday 2014 electronice: Laptop sau Tableta ce sa aleg?

Tableta castiga teren in fata laptopului mai ales in Romania la reducerile Black Friday.  Clientii care intenţionează să cumpere un portabil se întreabă acum dacă o tabletă este mai potrivită pentru nevoile lor decât un laptop, în special dacă au nevoie de un instrument pentru consum de conţinut (verificare mail, surfing pe internet, muzică şi filme) şi mai puţin de unul pentru creare de conţinut (editare documente, editare foto).

Black Friday 2014: Ce este Tableta?

Tableta este un computer portabil dotat cu display touchscreen, de regulă cu diagonala cuprinsă între 7” şi 10” inch, care poate fi utilizat numai prin atingerea ecranului. Cele mai multe tablete utilizează un sistem de operare complet diferit de Windows, dar interacţiunea cu acesta este intuitivă, indiferent că este vorba despre iOS (disponibil pe iPad şi iPad mini) sau Android. La editia Black Friday 2014 veti gasi oferte promotionale si reduceri pentru o gama larga de tablete.

Black Friday 2014: Ce este laptopul?

laptopurile reprezintă versiunea portabilă a computerelor clasice de tip desktop. În principiu, acestea îţi oferă acelaşi tip de funcţionalităţi ca un PC, însă portabilitatea are un preţ: costurile pentru acelaşi tip de hardware sunt sensibil mai mari în cazul laptopurilor comparativ cu achizita unui PC. La reduceri Black Friday 2014 veti gasi oferte foarte atractive la laptopuri si Pc-uri ca si alternative la tablete.

Practic sunt două gadgeturi atât de diferite cu grade de utilizare complet opuse. Tableta este mult mai prietenoasă cu utilizatorul, întrucât îţi permite un acces rapid la funcţiile elementare: porneşte mult mai repede, îţi verifici imediat e-mailul, iar navigarea pe internet este mult mai uşoară decât pe un telefon datorită display-ului generos. De asemenea, poţi urmări clipuri online, filme Full HD sau te poţi juca jocuri descaracte din application store. Tabletele sunt de asemenea mai uşor de transportat decât laptopurile.

În schimb, laptopul îl poţi folosi în bună măsură ca pe un PC obişnuit, cu avantajul portabilităţii. Poţi edita mailuri şi texte lungi, poţi utiliza programe de editare grafică primară şi poţi viziona un film în format Full HD. În plus, dacă laptopul îţi permite să utilizezi numeroase programe mai mult sau mai puţin profesionale care prin prisma complexităţii lor nu există încă pentru tablete.

httpv://www.youtube.com/watch?v=dcSZKYBLeXU

Concluzie: tableta sau laptop?

Dacă vrei un gadget pe care să îl poti cara uşor, pe care să îl porneşti imediat, cu care să poţi naviga usor pe internet şi, eventual, cu care sa te poti juca jocuri elementare de tip Angry Birds sau chiar cu unele mai puternice de tip Real Racing, atunci o tabletă este ideală pentru tine. Este un gadget dedicat în primul rând distracţiei şi relaxării. Tineti cont ca de cele mai multe ori tableta este mai scumpa decat laptopul.

Totuşi, pentru activitatea de zi cu zi care implică şi editare de texte şi utilizarea unor software-uri profesionale, inclusiv cele mai puţin sofiscate precum aplicaţiile Microsoft Office, vei avea nevoie de puterea unui laptop.