Black Friday avantajeaza firmele de curierat

De cand cu Black Friday, luna noiembrie devine mana cereasca pentru firmele de curierat din Romania.

In 2012, de Black Friday, compania de curierat Fan Courier a avut o activitate-record, de 75.000 de expeditii pe zi, timp de o saptamana. Aceasta a insemnat pentru firma respectiva o crestere temporara de 25% a volumului de afaceri!

Pentru cei de la Fan Courier, curieratul reprezinta un barometru al economiei romanesti, care arata, de exemplu, ca economia este iar increstere dupa scaderea inregistrata incepand din 2008, dar si ca, de exemplu, Clujul si Timisoara sunt zone viabile economic, in care se cheltuie bani si se expediaza serios. Cu siguranta Black Friday va fi oafacere buna si in respectivele zone.

Studiile dezvaluie ca cel mai mare volum de expeditii se inregistreaza constant in luna noiembrie a fiecarui an, cand comenzile sunt in medie cu 15% fata de o luna obisnuita. Decembrie, desi este luna cadourilor, nu depaseste luna noiembrie ca volum de trimiteri si incasari la firmele de curierat – din cauza ca Black Friday e organizat la finele lui noiembrie, dar si din cauza ca ultima luna din an este una mai scurta, in care intervin sarbatorile legale, concediile si zilele libere.

Comertul electronic a devnit o sursa importanta de venit pentru companiile de curierat, la unele reprezentand chiar 30% din cifra de afaceri, conform declaratiilor unor oficiali din domeniu facute pentru Wall-Street.ro

Black Friday sa mareasca activitatea cu 40-60% pentru saptamanile urmatoare.

Pentru ca in 2013 conceptul de Black Friday a devenit mai cunoscut si tot mai popular in randul consumatorilor, anul acesta firma de curierat DPD Romania se asteapta la o crestere cu 40-60% a activitatii sale in perioada de desafasurare a acestei campanii de reduceri.

Reduceri Black Friday Romania 2013

Foto: 1stamericancourier.com