VIDEO: Black Friday – cele mai haioase excese ale anului trecut

In SUA, traditionala extravaganta de Black Friday ajunge pe alocuri la episoade grotesti, care ne amintesc de disperarea cozilor din epoca ceausista. Slava Domnului ca Black Friday Romania are loc in principal online! Sa vedem cu ce probleme s-au confruntat magazinele americane din partea celor manati la lupta de isteria consumerista!

A scos arma. La un magazin Sears din San Antonio, Texas, un tip i-a dat un pumn altuia dupa ce a incercat in van sa intre in fata la coada. Celalalt, la randul sau, a scos un pistol, determinandu-i pe cei din jur sa se puna la adapost imediat, in panica. Peripetia nu s-a lasat cu arestari, deoarece primul agresor a fugit, iar al doilea avea permis de port-arma!

Si-a abandonat copilul de Black Friday. Ma rog, nu propriul copil, ci pe cel al prietenei! Baietelul de doi ani a petrecut o gramada de timp singur in masina iresponsabilului amator de chilipiruri dupa ce acesta l-a parasit pentru a profita de o oferta de nerefuzat de la un magazin Kmart din Springfield, Massachussetts. Omul si-a cumparat un televizor cu diagonala de 130 cm si l-a dus acasa, in timp ce copilul a fost gasit in toiul noptii dormind in masina, in parcarea magazinului. De ce cumparatorul nu a luat masinia ca sa duca televizorul acasa ramane un mister.

Bagatoare in fata. O femeie de 28 de ani care tot incerca sa intre in fata la casa intr-un magazin Walmart din Altamonte Springs, Florida, a fost invitata de politisti afara, dupa mai multe avertismente. Astfel incoltita, femeia a inceput sa tipe si sa arunce in ei cu produsele pe care voia sa le cumpere si nu apucase inca sa le plateasca. A fost arestata pentru tulburarea linistii publice si si-a folosit banii de cheltuiala pentru Black Friday ca sa-si plateasca o cautiune in valoare de 550 de dolari.

Navala pentru telefoane mobile. Un magazin Walmart din Georgia a fost martorul unei scene navalnice, care ar fi putut sa se lase cu victime, dupa ce a anuntat o oferta de Black Friday la telefoanele mobile ce includea si cartele cu convorbiri nelimitate.

I-a amenintat ca-i injunghie. La un Kmart din Sacramento, California, li s-au distribuit vouchere sutelor de oameni care stateau la coada de la doua dimineata, asteptand deschiderea magazinului. S-a creat o busculada, iar oamenii s-au suparat si s-au injurat, ceea ce l-a facut pe unul dintre ei sa ameninte ca scoate cutitul.

Au trecut prin usa. O multime de cumparatori entuziasti a spart usa de sticla a unui magazin Urban Outfitters din Santa Monica, California, chiar in clipa in care magazinul se deschidea, la miezul noptii dintre Thanksgiving si Black Friday. Cinci oameni au fost raniti. Ziarul Los Angeles Times, care a relatat incidentul, a remarcat cu satisfactie ca magazinul era û parca in mod profetic û decorat cu motive care semanau cu cioburile de sticla!

Reduceri Black Friday 2013

Sursa: Talkingpointsmemo.com
Foto: NYdailynews.com