Cele mai bune croaziere de lux (1)

Firmele de croaziera se bat pentru clienti in oferte exclusive si chiar fanteziste. De la zboruri cu balonul la Polul Nord si vizite exclusive in seifurile cu tezaurul Hermitage-ului si pana la camping in Antarctica.

Sankt Petersburg, Rusia. Seifurile de la Hermitage

Numai o mica parte din operele de arta detinute de Muzeul Hermitage sunt expuse publicului. Restul stau la adapost in seifurile muzeului. Viking River Cruises, care ofera croaziere in Rusia din 1997, le asigura pasagerilor sai si accesul exclusiv la acestea. Numele excursiei este Hermitage-ul din Spatele Usilor Inchise.

Polul Nord. Plutire pe deasupra banchizei

Numai 250 de oameni se pot lauda anual ca au pus piciorul la Polul Nord. Iar dintre acestia, majoritatea au fost dusi acolo de firma de croaziera Quark Expeditions. Specialistii in aventura le permit turistilor pe spranceana sa fotografieze de la inaltime cel mai exclusiv loc din lume, purtandu-i pe deasupra acestuia intr-un balon cu aer cald. Vasul de croaziera este un spargator de gheata cu numele 50 de Ani de Victorie, care functioneaza pe baza de energie nucleara. Porneste din Murmansk si-si croieste drum timp de o saptamana pana la destinatie. In apropierea Polului este umflat balonul, iar oaspetii aventurosi plutesc prin aer pe deasupra intinderii inghetate. Chiar la Pol se tine apoi un gratar cu sampanie pentru a celebra ocazia!

Kamceatka, Rusia. Zbor pe deasupra unui cuib de vulcani activi

Peninsula ruseasca din Orientul Extrem detine o salba de vulcani care fumega permanent. Firma franceza de croaziera Compagnie du Ponant le ofera turistilor un zbor de doua ore cu elicopterul pe deasupra Vaii Gheizerelor si a craterului vulcanului Uzon. Se face si o aterizare printre gauri noroioase care fierb, pentru ca pasagerii neobisnuitei croaziere sa paseasca prin peisajul ca de pe alta planeta. Ca bonus, vor putea admira si fauna locala.

Rinul Superior, Germania. Banchet baroc

Operatorul de croaziere de lux Scenic Tours, care asigura chelner de serviciu 24 de ore din 24 si bauturi all-inclusive, a introdus in oferta si un nou program de seara pe cursele sale de croaziera de pe fluviul Rin. Pasagerii sunt preluati din Karlsruhe, in Germania, si dusi la Palatul Rastatt, care dateaza de la inceputul secolului al XVIII-lea, cea mai veche resedinta in stil baroc de pe Rinul Superior. Palatul este construit dupa planurile palatului de la Versailles si ofera o priveliste fastuoasa, cu stucaturi si basoreliefuri, candelabre impresionante si fresce elaborate. Totul asezonat cu concert de muzica clasica si un banchet in decor baroc.

Antarctica. Cu cortul pe banchiza

Multe expeditii de pe Continentul Alb urmaresc traseul lui Amundsen sau Scott, faimosi exploratori. La bordul MS Fram, compania Hurtigruten, care transporta localnicii de pe coasta arctica a Norvegiei de peste 120 de ani, ii duce pe turistii amatori de senzatii dure sa puna cortul in Antarctica si sa petreaca o noapte de neuitat. In timpul verii australe, cand soarele nu apune, indraznetii exploratori de o noapte s-ar putea trezi vizitati de pinguinii curiosi.

Reduceri Black Friday 2013

Sursa: Telegraph.co.uk
Foto: Quark Expeditions