Cele mai bune croaziere de lux (2)

Firmele de croaziera se bat pentru clienti in oferte exclusive: de la ateliere de bijuterie vintage in clasica Roma si pana la partide de inot cu jucausii lei de mare, in Mexic.

Roma, Italia. Creeaza-ti propriile bijuterii

Participantii la croaziera exclusivista intitulata Expozitie si Atelier de Bijuterie (Jewellery Showroom and Workshop), oferita de Crystal Cruises la Roma, se intorc acasa ca mandri posesori ai unei bijuterii pe care au gandit-o ei insisi si au facut-o cu propriile maini. Atelierul de creatie de bijuterii este condus de Lucia Odescalchi, care a fost model pentru Casa Valentino si e pasionata de designul de bijuterii. Atelierul dureaza trei ore si se tine intr-un palazzo de secol din centrul orasului. Metoda de creatie este una veche, de turnare a metalului topit intr-o matrita si apoi de slefuire si finisare.

Shanghai, China. Pasager in atas

Turistii dornici sa se arunce in oceanul uman al Chinei o pot face in stil, in atasul unei motociclete vintage condusa de un ghid. Compania de croaziere de lux Silversea le ofera pasagerilor un tur original al celui mai mare oras din China. Se viziteaza: domul de la Pudong, cu mozaicuri care au fost acoperite cu stuc si vopsea pentru a fi salvate de revolutia culturala maoista; fostul abator al orasului; o bijuterie arhitecturala art-deco din sectorul Hongkou, devenit centru al artelor; targul de casatorii de langa Piata Poporului, unde parintii se duc sa caute consorti pentru copiii lor; si malul vestic al raului Huangpu, care ofera o panorama superba a zgarie-norilor de pe partea cealalta.

St. Kitts, Marea Caraibelor. Cina intr-o cladire istorica

Inmiresmatele gradini tropicale ce inconjoara Fairview Great House, de pe insula caraibiana St. Kitts, sunt destinatia pasagerilor firmei Azamara Club Cruises. Toate rutele Azamara duc la aceasta neosbisnuita locatie istorica, unde se serveste mancare locala intr-o atmosfera autentica: punch cu rom asezonat cu marinata jamaicana de pui, chiftelute de cartof dulce si cantareti populari locali.

Marea lui Cortez, Mexic. O partida de inot cu leii de mare

Mica nava de expeditii Safari Endeavour ancoreaza in imediata apropiere a unei aglomerari de stanci numita Los Islotes, din Golful California, cunoscut si ca Marea lui Cortez, din Mexic, iar salupele ii duc pe pasageri cat mai aproape. Cei mai aventurosi pot face snorkeling alaturi de grupurile de lei de mare care se aduna aici pentru a se reproduce. Fapturile ii vor impinge, amusina si provoca la joaca. Pot fi hranite cu peste din barca, leii sarind din apa ca delfinii ca sa inhate mancarea. Sunt ca niste catei jucausi – doar ca sunt inotatori subacvatici redutabili.

Abu Dhabi, Emiratele Arabe. Formula 1 si soimi

O oferta exclusiva pentru familii are Hapag-Lloyd, cea mai luxoasa linie de croaziera germana, cu nava nou-nouta Europa 2. Este o calatorie tur-retur in Dubai, programata pentru vacanta de Pasti din 2014. Include activitati precum conducerea de masini prin desert in Qatar, vizita la circuitul de Formula 1 din Bahrain si o excursie pentru a admira delfinii facuta cu o un vas traditional dhow pana la peninsula Musandam din Oman, un loc rar vizitat. Iar la Abu Dhabi atractia principala este Spitalul de Soimi – cea mai mare institutie de reabilitare pentru aceste pasari, adevarate embleme ale culturii locului.

Reduceri Black Friday 2013

Sursa: Telegraph.co.uk
Foto: Fotolia