Black Friday condimentat cu proteste in SUA

Daca in anii trecuti, reataileri precum Walmart isi invitau cumparatorii in magazine inca din ajunul zilei de Black Friday, adica in seara de Thanksgiving, anul acesta s-ar putea ca paradisul cumparaturilor sa fie putin tulburat de protestele angajatilor lantului comercial.

S-ar putea ca Black Friday 2013 sa insemne pentru Walmart cele mai mari proteste din istoria de cinci decenii a gigantului american de retail. Si anul trecut au fost proteste, in urma carora 400 de angajati si-au pierdut slujba.

Desi protestele sunt organizate de personal care nu e membru de sindicat, ei au si sprijinul sindicatelor.

“Ramanem pe pozitii. Grevistii se intorc de Black Friday, daca nu se schimba nimic pana atunci. Si suntem mai puternici ca niciodata”, a declarat vineri Cindy Murray, o angajata Walmart, pentru publicatia online The Nation, dupa cea ea si alti activisti au fost arestati pentru o manifestatie de nesupunere civila. Anuntul despre greva a fost facut saptamana trecuta, prin demonstratii in 15 orase americane. Grevistii cer cresterea salariului anual la 25.000 de dolari. Numarul celor care vor iesi in strada va demonstra forta si determinarea lor, deoarece risca in continuare sa fie concediati pentru aceasta manifestatie.

Sursa: thenation.com
Foto: business-ethics.com