13 secrete pentru cumparaturi istete de Black Friday

In Romania, marea campanie de reduceri Black Friday incepe pe 22 noiembrie, la ora 00.00. De curand, marile magazine de electronice au anuntat devansarea ei cu o saptamana fata de data oficiala din SUA, care va fi 29 noiembrie 2013.

Black Friday este modul in care retailerii isi ispitesc clientii sa deschida sezonul cumparaturilor de iarna, care sunt atat de importante ca volum si valoare. Daca esti pus pe fapte mari in Vinerea Neagra, nu uita sat ii cont de urmatoarele sfaturi:

1. Ia-ti liber de Black Friday.

2. Nu te baza pe ideea ca vei cumpara din impuls ce te tenteaza pe loc. Fa-ti o lista din timp si gandeste-te cam cat esti dispus sa cheltui pentru fiecare articol din lista. Respecta ce ti-ai propus!

3. Scaneaza zona. Fa-ti planul in ce magazine vrei sa mergi. Ca sa poti ajunge la toate reducerile, un centru comercial cu galerie comerciala sau un mall ar fi potrivite.

4. Prioritizeaza. De Black Friday stocurile se termina repejor. Cumpara mai intai articolele scumpe, la care faci o economie mai mare.

5. Du-te la magazin cat mai devreme. Stocurile de Black Friday sunt limitate.

6. Asigura-te ca ai suficienti bani pe card. Nimic mai neplacut decat sa stai la coada o ora ca sa primesti mesajul ca nu ti se poate debita cardul!

7. Esti solitar sau iti place compania? De unul singur te misti mai rapid, nu depinzi de nehotararile tuturor. Insa, daca ti-ai propus ca de Black Friday sa cumperi lucruri importante si costisitoare, cu stocuri care se epuizeaza rapid, merita sa-ti cooptezi prietenul, sotia, sora pentru a lucra pe mai multe fronturi si a prinde ocaziile pe care le vrei. Pe copii, insa, nu-i lua cu tine. N-o sa se distreze deloc.

8. Poarta haine potrivite cu vremea si pantofi confortabili, nu-ti lua multe bagaje si vino cu o gustare. S-ar putea sa fii nevoit(a) sa stai la coada – poate chiar in strada!

9. Fa-ti un plan legat de transportul cumparaturilor. E aglomeratie pe traseul spre magazin? Ai unde parca? Sau pregateste numarul unei frugonete daca planuiesti achizitii mai mari. Insa marile magazine iti pot pune la dispozitie si transportul – nu numai de Black Friday, ci si in oricare alta zi a anului. Desigur, in aceasta zi fiind asaltati de comenzi, s-ar putea sa dureze mai multe zile pana primesti obiectul pentru care ai platit!

10. Incarca-ti bateria de la smartphone. S-ar putea sa-ti trebuiasca mai mult decat iti imaginezi: ca sa-ti gasesti consoarta pierdute pe la coada, sa chemi un taxi sau o furgoneta si – de ce nu? – ca sa verifici oferte similare de Black Friday din alte magazine. In felul asta compari preturile si te asiguri ca faci o afacere buna.

12. Sau procedeaza ca cei mai multi romani: Cumparaturi in pijama! Stai acasa, cu computerul deschis si gata sa apesi pe butonul de la mouse ca sa dai click pe produsul dorit din magazinul online participant la distractia Black Friday.

13. Nu trebuie decat sa verifici dinainte ce magazine online participa la Reduceri Black Friday Romania 2013 si sa fii pregatit

Sursa: About.com
Foto: thesavvyshopperblog.com