5 lucruri pe care vanzatorul nu ti le spune de Black Friday

Black Friday e un joc dur, nu o oferta caritabila. Fie castiga magazinul, fie castigi tu. Bate-i la propriul joc pregatindu-te din timp si jucand in echipa!Castigi daca te antrenezi din timp si cunosti cateva secrete murdare din interior. Iata-le:

1. Majoritatea ofertelor de Black Friday 2013 vor fi date pe goarna online din timp. Verifica siteul ReduceriBlackFriday.ro si site-urile magazinelor preferate participante la Black Friday.

2. Multe oferte de Black Friday sunt momeli, ca sa te faca sa cumperi pachete mai scumpe decat ceea ce se anunta initial. Ti se poate vinde un produs care de fapt e foarte ieftin (un laptop nu prea grozav), care este de fapt la pachet cu o alte adaosuri scumpe sau cu un soft preinstalat care de fapt reprezinta o mare parte din pret (un pachet cu cel mai recent sistem Windows, de exemplu).

3. Multe promotii de Black Friday au ca scop comercializarea produselor cu vanzari slabe peste an. Produse demodate, impopulare, returnate sau cu mici defecte sunt candidatii ideali pentru vanzarile de Black Friday. Informeaza-te si fa-ti o lista cu ce vrei sa cumperi – eventual doua-trei alternative, din care nu iesi, ca sa nu te trezesti ca ai cumparat ceva ce nu-ti doreai cu adevarat.

4. Multe produse din oferta de Black Friday pot fi achizitionate online. Sau ai putea avea surpriza sa gasesti online preturi care nici macar nu sunt la oferta, dar sunt mai bune decat ce se afiseaza prin magazine. Asa ca incepe sa verifici preturile cu cateva zile inainte si mai da o raita online si in dimineata marii zile, urmarind daca nu cumva au scazut preturile si mai mult online la produsele pe care le-ai ochit. Daca, totusi, te duci la magazin, cel mai bine e sa ai la indemana smartphoneul si sa verifici pe loc pretul produsului care-ti face cu ochiul si la ofertele online. Daca nu esti sigur de calitatea produsului, pe Evomag.ro gasesti mereu opinii de la utilizatori cu privire la calitatea anumitor produse.

5. Invinge sistemul in echipa. Magazinele au in maneca o lunga lista de smecherii, cum ar fi stocurile limitate, pentru a te atrage in magazin. Daca apuci oferta bine, daca nu, tot cumperi ceva! Sau anunta pe loc oferte care expira repede, pentru a nu-ti da timp sa compari preturi si sa iei o decizie rationala. Ia-ti gasca si imprastiati-va fiecare in alt magazin, fiecare cu o lista de cumparaturi comuna in mana. Fiecare sa caute produsele si sa posteze pe Facebook preturile in magazinul unde se afla in momentul respectiv. Cel care se gaseste in magazinul cu cel mai bun pret pentru un anumit produs il cumpara, chiar daca nu e pentru sine, ci pentru un prieten din gasca.

Sursa: Internetnews.com
Foto: KebecSon