Black Friday fara voie la un magazin din Louisiana

Se pare ca febra Black Friday le da tarcoale magazinelor Walmart. O intamplare haioasa a marcat saptamana trecuta.

De curand, va spuneam ca angajatii Walmart protestau pentru ca magazinul a decis sa isi prelungeasca programul de sarbatori, incepand mai devreme ziua de Black Friday.

Acum, se pare ca Black Friday a sosit mai devreme la Walmart, dar nu in favoarea retailerului, ci a clientilor.

Sambata, rafturile unui Walmart din statul american Louisiana au fost golite mai ceva ca de Black Friday, clientii profitand de un bug in functionarea retelei federale de bonuri de masa, care in SUA vin sub forma de card electronic.

Astfel, in magazinele Walmart din Louisiana, aceste carduri indicau sold nelimitat, in timp ce in aceeasi retea de retail din alte state, precum  Mississippi, cardurile nu puteau fi folosite deloc.

In mod evident, in Louisiana, clientii au golit rafturile de parca ar fi fost Black Friday. Cand sistemul si-a revenit, la casa era o femeie cu un carucior de produse in valoare de 700 de dolari, desi pe cardul ei soldul era de numai 49 de centi!

Aceste carduri sunt distribuite prin sistemul de protectie sociala din SUA, care sunt un sistem de plata catre cei mai saraci americani. Aproape 50 de milioane de americani beneficiaza de aceste bonuri de masa electronice.

Se pare ca problema s-a datorat unei defectiuni de sistem. Sistemul, care proceseaza aceste plati in 17 state americane, este administrat de compania Xerox.

„A fost mai rau ca de Black Friday”, a declarant Seful Politiei din Springhill pentru televiziunea locala KSLA-TV.

Reduceri Black Friday 2013

Sursa: FoxNews.com
Foto: Neighborhoods.RedeyeChicago.com