De Black Friday, creste numarul de comenzi online lansate de pe smartphone si alte dispozitive mobile

Profeteam cu cateva saptamani in urma ca lansarea de comenzi online de pe mobil este o tendinta pe care o vom vedea in curand si la Black Friday in Romania, precum si la cumparaturile online de peste an.

Si iata ca ni se da dreptate mai curand decat crezusem! eMAG a anuntat ca cea mai mare comanda plasata de pe telefonul mobil, a fost pentru un Ford Kuga vandut la reducere de Black Friday, cu pret care a echivalat cu 22.000 de euro. Tot de pe telefonul mobil a fost comandat si un televizor 4K, redus de la 22.000 de lei la 17.000 de lei. Si Altex a anuntat ca, la aceasta editie Black Friday, 13% dintre vizitatori au intrat pe magazinul sau online de pe device-uri mobile.

Magazinul de haine cu discount MiniPrix a prins si el trendul, urmand sa organizeze pe 30 noiembrie 2013, sambata de dupa Black Friday, o zi care se va numi Mobile Saturday, cu reduceri mai mari pentru cei care lanseaza comenzi online de pe smartphone.

Anul trecut, un studiu Apple a relevat ca 10% din toate cumparaturile au fost facute folosind tablete iPad – aceasta insumeaza toate cumparaturile, inlusiv cele de Black Friday.

Dar nu numai tabletele sunt preferate, ci in general tot ce inseamna i-device, adica terminal mobil inteligent – categorie unde intra si iPhones sau smartphones cu sistem de navigare Android. Acestea din urma au reprezentat anul trecut in SUA 9%, respectiv 5.5% din totalul cumparaturilor online facute in periaoda campaniei de Black Friday.

Reduceri Black Friday 2013

Foto: Apple.com