Black Friday: Ghid de supravietuire

Iti spunem ce sa nu faci de Black Friday daca vrei sa treci cu bine testul freneziei reducerilor. (Nota: Acesta NU este un articol scris pe un ton negativist, chiar daca pare asa)!

1. NU te asteapta ca totul sa mearga snur, chiar si online. Anul trecut, de Black Friday, multor cumparatori online “li s-a aratat pisica” defectiunilor tehnice, ceea ce a fost destul de frustrant. Retailerii promit ca au investit pentru ca aceasta sa nu se mai intample.

2. NU te intoarce cu spatele la ceilalti cumparatori si cu fata la raft ca sa pui mana pe un produs ravnit de multi. Stim ca e imposibil ce-ti cerem, dar iti atragem atentia ca in SUA un tip a fost muscat de spinare de o cumparatoare inraita care nu putea ajunge la produsele reduse de Black Friday care ramasesera pe raftul de sus.

3. NU te baga in fata la rand. Anul trecut, de Black Friday, aceasta era sa-l coste viata pe un cumparator din America. Cineva din coada i-a infipt o arma sub nas si l-a trimis la plimbare.

4. NU-i crede pe cuvant pe retaileri. Anul trecut, anumiti retaileri romani au umflat preturile inainte de Black Friday, pentru ca apoi sa le scada, iar rezultatul nu a fost deloc o reducere majora fata de preturile de peste an.

5. NU cumpara tot magazinul. Motivul pentru care se organizeaza Black Friday este ca retailerii sa dea branci sezonului de shopping cat mai devreme si mai profitabil. Ei vor oferi preturi mai mici la cateva produse care se vor epuiza repede, in speranta ca te pot atrage in magazinul lor, unde sa cumperi si lucruri nereduse.

6. NU uita acasa pastilele pentru dureri de cap si sticluta cu apa, ceai sau suc de citrice! Daca vrei sa nu te doara capul de Black Friday, nu te lega la el si renunta cu totul la cumparaturile offline in aceasta zi, caci ocazia este doar pentru cei puternici!

7. NU dispera! Sa nu uitam ca scopul Black Friday ar trebui sa fie relaxarea, nu incrancenarea. Asa ca, daca te calca cineva pe bombeuri, nu te supara. Secretul e sa porti pantofi comozi sau sa cumperi online!

Reduceri Black Friday 2013