Surse de incredere pentru cumparaturile online de Black Friday

Black Friday bate la usa si ar fi bine sa stii deja din ce magazine online vrei sa faci cumparaturi in noaptea de pomina. Afla ce probleme pot aparea legate de vizitarea magazinului online preferat.

De multe ori ne imaginam ca suntem in magazinul pe care il cautam, dar nu este asa. Poate fi o clona a site-ului dorit. Sau am gasit pe un alt site un link care se pretindea a ne duce la magazinul online dorit, iar in realitate ne duce la un magazin cu nume foarte apropiat.

Daca ai ajuns acolo dand click pe un banner online sau pe un link din alta pagina, nu ai nicio garantie ca ai ajuns in site-ul oficial.

In cazul in care nu esti sigur ca ai ajuns la destinatia online dorita de Black Friday, cel mai bine este sa folosesti un motor de cautare de incredere. Verifici valabilitatea site-ului cautandu-l in Google. Primele rezultate ar trebui sa fie cele corecte, cu cei mai multi vizitatori de-a lungul timpului.

Mai poti face ceva in Google: pune numele site-ului la care ai ajuns si adauga cuvantul “escrocherie”, “inselaciune” sau “fals”. Asa vei vedea daca au existat multe plangeri referitoare la site-ul cu numele respectiv.

Verifica logo-ul magazinului si calitatea exprimarii in scris a textelor de prezentare de produs. Daca logoul nu exista sau ti se pare ciudat fata de cel pe care il stiai, si daca apar frecvente greseli gramaticale, e cazul sa te feresti de site-ul respectiv.

La fel de importanta e si siguranta paginii de plata. Cand trebuie sa introduci datele tale, ar trebui sa vezi sus, in bara de navigare, afisata o adresa care incepe cu “https://” si o iconita cu logoul magazinului, care se cheama padlock. Daca acestea nu exista, datele tale nu sunt criptate inainte de trimiterea catre magazin, asa ca ar putea fi furate de terte parti. Poate chiar de cei care au setat un website fals special pentru furtul de date de pe card in aceasta perioada fierbine de Black Friday.

Pentru ca adresa corecta a site-lui este incredibil de importanta, iti enumeram cateva magazine oficiale despre care stim cu siguranta ca vor participa la Black Friday 2013.

In top 10 al celor mai vizibile magazine online din Romania se claseaza, conform Agile Media, retaileri online importanti: Altex.ro, F64.ro, Evomag, dar si librarii online recunoscute precum elefant.ro. La magazinele de electronice plasate de Agile Media pe primele locuri din topul online-ului, se adauga magazine online de moda precum Mycloset.ro.

Reduceri Black Friday 2013

Surse: TechWench.com, Adevarul.ro, Refresh.ro
Foto: Aclibre.org