Prea bun, chiar si pentru Black Friday!

De Black Friday, multi se vor bate sa-ti atraga atentia la ofertele lor. Printre ei, ar putea fi si escroci. Iata ce neplaceri se pot intampla:

Pretextul Apple. Primesti un email nesolicitat, care pare a proveni de la o adresa apple.com. Stii bine ca acest producator are cea mai ravnita marfa, asa ca nu poti rezista ispitei de a da click pe oferta in care scrie sa completezi un chestionar de Black Friday si vei primi automat un iPad cadou. Dar linkul te poate conduce la un website de phishing, care iti fura datele personale – pe care tu, de altfel, le completezi de bunavoie in chestionar. De aici si pana la furtul de identitate si golirea conturilor tale bancare e doar un pas.

Vacanta nesperata. Primesti un email care pare a proveni de  la o agentie de voiaj sau o linie aeriana, in care ti se spune ca de Black Friday ai castigat un zbor gratuit sau un sejur la hotel de Craciun sau Revelion. Nu trebuie decat sa dai click pe linkul de confirmare, ti se spune. Dar odata dat click, ai putea declansa un fisier executabil care iti introduce un virus in computer. Acest virus iti va bloca toate programele si iti va transforma computerul in scalvul de la departare al unei retetele criminale care iti poate fura datele de acces bancar. In plus, computerul tau va incepe sa trimita emailuri spam catre adresele de email ale prietenilor, fara ca macar tu sa stii asta, infectandu-i si pe ei.

Articole de lux la ocazie. Primesti un email nesolicitat cu preturi de neratat la articole de lux, marci de haute couture etc E Black Friday si la ceasuri, si la bijuterii, si la genti Vuitton, nu? Acest email nu iti va fura datele bancare. Iti va vinde doar marfa contrafcuta!

Toate cele de mai sus s-au intamplat in SUA, unde traditia Black Friday e mai veche. De ce nu s-ar putea intampla si la noi? Asa ca fiti cu ochii in patru!

In loc sa te bucuri de chilipiruri incerte, mai bine iti rezervi de acum vacanta de iarna:

Rezerva-ti acum zborul cu Vola.ro

Rezerva acum cazare cu Booking.com

Reduceri Black Friday 2013

Sursa: Technewsdaily.com
Foto: Hexus.net