Smart tips pentru Black Friday 2017

Black Friday 2017 se apropie cu pasi repezi, asa ca daca inca nu aveti un plan de shopping bine structurat, o sa va prezentam in continuare niste smart tips pentru Black Friday 2017.

Nu uitati sa:

  1. Stabiliti un buget. In acea perioada poti fi foarte usor luat de val daca nu iti stabilesti o limita a cheltuielilor. Poti gasi produse cu discounturi foarte mari, de 70%-80%, dar care tot sa fie in afara butetului tau. Gandeste-te dinainte cat esti dispus sa cheltui, si pe ce anume si ramai consecvent planului.
  2. Fa research. Gandeste-te bine de ce anume ai nevoie si ce anume iti doresti sa cumperi, stabileste un pret pe care esti dispus sa il dai si, cel mai important, fa research cu ceva timp inainte si compara preturile. Spre exemplu, daca vrei sa iti cumperi un anumit tip de tableta, telefon mobil, etc., incepe sa urmaresti acelasi tip de produs la mai multe magazine si urmareste evolutia pretului. In trecut erau multi retaileri care obisnuiau sa creasca pretul produselor inainte de Black Friday, urmand sa le scada ulterior in timpul campaniei la nivelul normal, astfel incat doar sa lase impresia cumparatorilor ca fac un super deal daca achizitioneaza respectivul produs. Este adevarat ca in prezent a devenit ilegal ca retaileri sa faca astfel de artificii, iar in ultimii ani nu s-au mai inregistrat astfel de plangeri din partea clientilor, dar niciodata nu strica sa fii precaut.
  • Tine cont de modalitatea de plata. Foarte multe persoane apeleaza la cardurile de credit sau cele de tip Avantaj in aceea perioada, in ideea de a putea cumpara mai mult si mai ieftin si de a plati intr-un timp mai idelungat. Personal, consider ca aceasta metoda este eficienta doar daca te-ai mutat sau urmeaza sa te muti intr-o locuinta noua si oricum ai fi avut de cumparat mai multe obiecte de-odata, de genul mobilier, electronice, elctrocasnice, etc. Daca nu esti intr-o astfel de situatie, mai bine NU INTRA IN DATORII, limiteaza-te la cat iti permiti.
  • Cash sau card? „Din informatii pe surse” se pare ca persoanele care opteaza pentru plata cash/la livrare sunt avantajati, deoarece retaileri sunt interesati sa recupereze banii si astfel seteaza ca prioritare livrarea comenzilor cu ramburs.
  • Cunoaste-ti drepturile. Conform ANPC, pentru cumparaturile online aveti urmatorul drept: „Privind dreptul de denunţare a contractuluiconsumatorul trebuie să ştie că, din momentul în care a primit un produs comandat pe internet, are 14 zile pentru a-l returna, dacă nu este mulţumit de el; nu trebuie să invoce vreun motiv.” Pentru a vizualiza toate Recomandarile ANPC referitoare la achizitiile online, va rugam aparati AICI.

Acestea fiind spuse, va uram Spor la cumparaturi!

Poti vizualiza Magazinele Participante AICI.