Ce sa nu cumperi de Black Friday

Gandeste-te de doua ori inainte de a face orice achizitie de Black Friday! Sunt produse care ar putea sa aiba preturi mai bune mai tarziu, in perioada Sarbatorilor.

Iata ce produse trebuie achizitionate cu discernamant de Black Friday:

Jucarii

Desi multe jucarii sunt oferite la preturi reduse in aceasta zi si este intotdeauna bine sa facem cumparaturile din timp, jucariile se gasesc la cele mai bune preturi cu doua saptamani inainte de Craciun.

Console de jocuri

De obicei, de Black Friday consolele de jocuri sunt oferite doar separat, fara sa fie incluse in pachete speciale, care sa includa si DVD-uri cu jocuri sau periferice. In perioada Craciunului, in schimb, puteti gasi la preturi mult mai reduce console in pachet cu doua sau trei jocuri si alte accesorii.

Televizoare cu branduri no-name

Intr-adevar, televizoarele sunt printre produsele cu cele mai mari reduceri de Black Friday. Totusi, aceste reduceri se aplica unor marci necunoscute si mai slabe calitativ. Marii producatori cu televizoare de calitate asteapta lunile ianuarie – februarie pentru a oferi cele mai bune preturi, deoarece atunci incearca sa scape de stocuri, pentru a face loc pentru produsele noi.

Cele mai noi modele de camere foto

Reducerile sunt mari, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca urmatoarele reduceri vor aparea in doar cateva luni. odata cu modelele din 2013. Astfel, daca doriti sa cumparati un DSLR, de exemplu, asteptati pana in februarie, cand modelul va deveni “vechi” (in sensul ca modelul din 2012 este inlocuit cu modelul din 2013). Atunci, discounturile vor fi mult mai mari pentru modelul dorit.

Decoratiuni de Craciun

Decoratiunile nu reprezinta o achizitie planificata pentru Black Friday, insa, de cele mai multe ori, ajung in cosurile de cumparaturi din impuls, desi preturile sunt mai mari. Cele mai bune oferte pentru aceste produse sunt cu cateva zile inainte de Craciun si, bineinteles, imediat dupa, daca doriti sa faceti rezerve pentru anul urmator.

Bijuterii si ceasuri

De la Black Friday pana la Ziua Indragostitilor, bijuteriile si ceasurile sunt prezentate de magazine drept cadouri perfecte si stralucitoare, pe care trebuie neaparat sa le cumparati. Insa ar fi de preferat sa va controlati acest impuls: reducerile din aceasta perioada sunt mai mult o iluzie, iar cele mai bune preturi pentru astfel de produse sunt in tipul primaverii si verii.

Haine de iarna

Reducerile nu sunt impresionante de Black Friday, mai ales ca, din ianuarie, incepe sezonul traditional de reduceri pentru hainele de iarna, magazinele incercand sa scape de colectiile din 2012.

Ultimele modele de tablete

Producatorii nu vor face reduceri adevarate pentru aceste tablete decat dupa cateva luni de la lansare, cand se vor pregati sa lanseze urmatoarele modele.

Reduceri Black Friday 2013

Sursa: DailyFinance.com, Today.com, Ziare.com
Foto: 3.bp.blogspot.com