Phablets: Un nou trend de Black Friday 2014?

Ramane de vazut daca Black Friday 2014 va confirma si in Romania recentul trend al phabletelor, care prinde avant la nivel global.

Te-a amutit de telefonul-gigant scos te miri de unde de prietenul cu care te-ai intalnit la mall? Este un produs de nisa pe care poate sa-l fi cumparat chiar de Black Friday anul trecut.

Reuters a denumit 2013 anul phabletelor. Vanzarile continua sa creasca pe acest segment, si intrebarea este cand si unde se vor opri.

Daca si pe tine te supara ca nu poti scrie, naviga pe net, citi sau viziona filme pe smartphone, poate ca a sosit vremea sa investesti intr-o phableta, odios hibrid telefon-tableta in care biruie mai degraba partea a doua din dubla functionalitate. Se pare ca aceasta categorie de produse a inceput sa erodeze deja clientela consolelor de jocuri. Practic, e si o consola la purtator.

Deocamdata, phabletele au cucerit Asia. Un studiu Juniper Research arata ca acest continent reprezintă jumatate din piata globala a phabletelor. In India, aproape o treime din smartphones sunt de fapt phablets.

Insa Europa nu se arata deocamdata cucerita de acest gadget, poate si pentru ca aici au apucat sa intre tare tabletele de la bun inceput.

Un lucru e cert: phablets are for guys. Adică nu prea iti vine sa crezi ca o doamna ar risca ridicolul de a fi vazuta vorbind intr-un telefon supradimensionat, ca intr-un film de comedie. Insa pe baieti ii prinzi sigur de musterii daca ii momesti cu un joc video sau un film ori meci. Iar pentru asta nimic nu se compara cu un ecran portabil care-si face bine treaba si iti ofera superfunctionalitate.

Aviz fetelor care-si permit sa-l rasfete cu cadouri scumpe! Reduceri la phablets se gasesc tot timpul anului daca le urmaresti, nu doar de Black Friday 2014.

Top 5 phablets conform PC Advisor:

5. Nokia Lumia 1520

● materiale si structura de calitate
● camera foto excelenta
● ecranul arata bine
● cel mai bun telefon cu Windows, dar softul ar mai putea fi imbunatatit
● ar fi fost mai ok daca era mai mic

4. HTC One Max

● arata bine
● construit ca sa dureze, performante bune
● prea de mare pentru un telefon

3. Sony Xperia Z Ultra

● frumos finisat, dar prea scump pentru ce ofera
● greu de manevrat, camera foto nu e grozava
● mai mult tableta decat telefon

2. LG G2

● exclent raport calitate-pret
● design impresionant, software util
● un minus: nu are slot pentru microSD

1. Samsung Galaxy Note 3

● o multime de extra dotari, printre care un creion digital
● camera foto nu este foarte buna
● ofera cea mai buna calitate si performanta, cu un ecran uluitor si o constructie de calitate

GfK a facut de curand publice date conform carora in 2013 produsele de folosinta indelungata din sectorul telecomunicatiilor au inregistrat in Romania cea mai mare crestere, de 17% , datorita vanzarilor de smartphones.

Ultimul trimestru al anului, cel care contine si evenimentul Black Friday, a adus in atentie noul segment de phablets. Oficialii GfK cce au realizat analiza de piaţă au estimat ca vanzarea acestor produse este in crestere la noi, chiar daca reprezinta un segment de nisa.

Surse: The Guardian, PC Advisor, Romania libera