VIDEO: Top 10 cele mai ravnite gadgeturi de Black Friday 2014

Va prezentam cele mai asteptate gadgeturi ale anului 2014. Nu stim daca se vor da la oferta de Black Friday 2014, dar suntem siguri ca impatimitii le cumpara si la pret intreg – ba chiar cu precomanda!

Locul 10: Telefonul pliabil Samsung Skin

Cu siguranta ca smartphone-urile vor continua sa fie cele mai dorite gadgeturi de Black Friday 2014. Si cele al caror pret va continua sa ramana cel mai putin redus!

In prima jumatate a anului care vine, fanii asteapta deja posibila lansare a unei versiuni de smartphone pliabil: Samsung Skin.

Tehnologia OLED va face pe viitor displayurile telefoanelor mult mai flexibile si implicit mai greu de spart.

OLED: Organic Light-Emitting Diodes – o serie de filme subtiri din material organic (pe baza de carbon si hidrogen) sunt plasate intre doi conductori.

AMOLED: Active-Matrix OLED – tehnologie ce se foloseste mai ales la smartphones si implica modalitatea de activare si dezactivare a fiecarui pixel din ecran

Avantajele unui display OLED
● ecranul e compact si emite lumina, de aceea cantitatea de electricitate necesara este extrem de redusa si nu necesita iluminare frontala sau din spate

● aceasta face ecranele OLED foarte eficiente energetic si utile pentru laptopuri si alte dispozitive mobile care trebuie sa economiseasca bateria – un astfel de ecran poate duce la marirea de trei ori a duratei de viata a bateriei
● display-urile OLED prezinta vizibilitate din toate unghiurile, nu asa cum se intampla la LCD-uri

Tehnologia OLED prezinta cele mai diverse aplicatii

● ecranele transparente (pentru telefoane mobile, dar si – posibil – parbrize de masina care sa afiseze toate datele care apar de obicei pe instrumentele de masurat de la bordul vehiculului)
● ecranele flexibile
● folosirea suportului textil sau de hartie – haine inteligente cu tehnologie OLED, care isi schimba culoarea; ziare digitale; tablouri care lumineaza locuinta
● ecranele LCD au intarzieri de 4-20 milisecunde, pe cand timpul de raspuns al ecranelor OLED este si de 0,01 milisecunde – de cateva sute de ori mai rapid – ceea ce se traduce printr-o claritate mai buna a imaginilor in miscare, un punct sensibil al vechilor televizoare LCD

Asadar, previziunea pentru Black Friday 2014 este ca tehnologia OLED si AMOLED va fi intens dorita si cautata de cumparatori tot mai sofisticati, in timp ce ea patrunde tot mai mult in toate nivelurile pietei de produse electronice.

Locul 9: Apple iWatch

Data estimata a lansarii va fi octombrie 2014, numai bine de introdus cu stoc limitat in oferetele pe spranceana de Black Friday 2014!

Displayul felxibil de tip OLED e la ordinea zilei pentru un astfel de gadget, iar aceasta va mai include si optiuni care sa ne ajute cand ne facem antrenamentul.

Va beneficia de incarcare wireless, dar si de o baterie de mica putere, pentru a oferi conectivitate Bluetooth si acces la mesagerie, emailuri si notificari.

Locul 8: iRobot

La toate editiile anterioare electrocasnicele au stat la loc de cinste. E drept ca cele mai mici si mai ieftine, dar cu siguranta de Black Friday 2014 iRobot-ul va castiga teren.

Cine nu si-ar dori sa aiba un ajutor silentios si discret la curatenia cea de toate zilele? Apesi pe buton si robotul se ocupa ! Spala pe jos, sau dupa caz, aspira! Asteptam si versiunile care reunesc ambele functii!

Locul 7: Telefoanele transparente

Multe din gadgeturile viitorului apropiat se invart in jurul acestei tehnologii revolutionare, OLED, care permite fabricarea de ecrane subtiri si transparente.

E o placere sa faci si sa editezi poze cu un astfel de telefon. S-au creat multe proiecte-concept, unele de designer, altele de la giganti ai industriei telefonice. Unele astfel de smartphones transparent, precum conceptul celor de la FujitsuSiemens, ar putea fi folosite si pe post de lupa.

Altele prezinta tastatura virtuala pe baza de proiectie laser. Ramane sa vedem ce anume va deveni realitate comerciala. Curand, poate chiar inainte de Black Friday 2014, care va avea loc pe 28 noiembrie!

Locul 6: Televizorul OLED curbat de la Samsung



O experienta vizuala captivanta: cu culori reale, contrast si claritate (imaginile in miscare nu mai apar blurate, asa cum se intampla la tehnologia LED), senzatia de realitate oferita de acest ecran este foarte puternica, iar vizibilitatea este la fel de buna din orice unghi.

Pe modelul lansat deja de Samsung poti privi doua programe diferite full HD in paralel.

Locul 5: iPhone 6

Se zvoneste ca va fi lansat prin septembrie 2014.

Se zvoneste ca va avea un display curbat.

Se zvoneste ca va avea un senzor imbunatatit, care va putea diferentia intre niveluri diferite de apasare pe ecran.

Se zvonesc multe, buzzul va creste spre toamna si atunci se va vorbi mai multe despre el.

Ca de obicei, ramane una din cele mai ravnite marci de gadgeturi.

Locul 4: Galaxy S 5

Cum, e posibil sa fie un Samsung mai ravnit decat un iPhone? Cel putin in clasamentul celor de la Modern Electronics – LatestGadgetsToBuy.com !

Noul model Samsung Galaxy S5 va aparea chiar in ianuarie 2014 si va fi disponibil in intreaga lume pana la finele lui februarie.

Noul model va beneficia de un nou procesor, un design complet nou, cu carcasa din fibra de carbon de inalta calitate sau chiar din metal, cu camera foto ISOCELL de 16 MP, dotata cu stabilizator de imagine si capabilitati de operare in locatii slab luminate.

Ei, v-am facut sa va puneti acest gadget pe lista de Black Friday 2014?

Locul 3: Xbox One si PS4

E greu sa detronezi gigantul Microsoft, care cunoaste ca nimeni altul placerile si dorintele jucatorilor impatimiti. Parintele Xbox One le ofera acestora posibilitatea de a juca jocuri HD, dar si de a privi filme pe Blu-ray sau a se uita la muzica sau sport. Toate pot rula simultan pe consola de placeri virtuale Xbox One. Se poate trece instant de la o astfel de functie la alta, sau chiar poti trage cu ochiul la doua deodata – asta in timp ce vorbesti pe Skype si te uiti la televizor!

Esti logat la Xbox One din clipa in care intri in incapere si il poti controla prin gesturi sau voce. Te recunoaste instantaneu si iti afiseaza fara efort ecranul personal cu toate jocurile, filmele si preferintele tale.

Fata de acesta, principalul avantaj prezentat de PS4 de la Sony, a carui lansare in Romania era programata pentru finele lui ianuarie 2014, este ca incarca jocurile in cateva secunde. Consola celor de la Sony e mai compacta, starnind teama gamerilor ca ar putea sa produca sunete neplacute cand se va incalzi dupa cateva ore de functionare. Nici nu ofera avantajele multimedia de la Xbox One, dar promite o concentrare mai puternica pe experienta de gaming. Acum nu mai poti juca totul free, ca pe versiunea anterioara, PS3, ci, daca vrei sa joci online cu mai multi jucatori, trebuie sa fii abonat la PlayStation Plus. Beneficiaza, insa, de o comunitate foarte puternica de fani, care pot sharui intre ei secvente de joc, pot face schimb de ponturi si asa mai departe. Din cate am vazut pe forumuri si in magazinele online de produse electronice, acestia nu vor astepta Black Friday 2014 ca sa-si comande noua versiune a consolei!

Locul 2: Casca de realitate virtuala de la Oculus Rift

Iti pui casca cu ochelari de la Oculus Rift si… pasesti in joc! Vei intra in realitaeta virtuala 3D cu un camp vizual urias fata de ce se reusise pana acum in materie de astfel de casti: 110 grade pe diagonala, fara sa vezi ecranul.

Conceptul celor de la Oculus elimina si problemele de rezolutie si intarzierile de reactie ale castilor anterioare, la care miscarea inregistrata in joc avea un delay fata de miscarea reala facuta de capul jucatorului.

Va fi lansata si o versiune a castii compatibila cu sistemul de operare Android, nu doar una pentru PC, deoarece Oculus intelege ca lucrurile in gaming evolueaza extrem de repede, in paralel cu evolutia device-urilor mobile.

Este dispozitivul care va schimba fundamental experinta de gaming.

Unii spun ca gradul de realitate al experientei din realitatea virtuala oferit de casca este de-a dreptul… inspaimantator!

O sperietura numai buna pentru Black Friday 2014 !

Locul 1: Ochelarii Google

Prima versiune a acestui dispozitiv mobil revolutionar, cu aplicatii extrem de utile (inclusiv pentru cei care nu-si pot folosi mainile pentru a tasta, caci are activare vocala), a fost deja distribuit pe spranceana, in 10.000 de exemplare, persoanelor apropiate de Google si partenerilor de afaceri.

Inca nu. In prezent sunt in circulatie 10.000 de ochelari, care au ajuns la persoane apropiate companiei Google sau la parteneri de afaceri.

Modelul include casca audio bazata pe inductie, procesor de 1,2 Ghz, 683 memorie RAM, 16 GB spatiu de stocare, camera foto de 5 MP, ecran cu rezolutie de 640×360 pixeli si sistem de operare Android 4.0.4.

Cu toate ca nici prima versiune nu s-a pus inca pe piata, Google a venit de curand si cu un model destinat celor care poarta ochelari de vedere. Acesta include lentilele de vedere facute dupa reteta purtatorului si o casca de ureche obisnuita.

Bloggerul Yoda, care a testat gadgetul mult-ravnit (si pe care cu siguranta nu o sa-l gasim in campania de reduceri Black Friday 2014 si nici din alt an!), explica aplicabilitatea lui:

● peste realitatea din jur se proiecteaza o alta, cu cifre, date si indicatii utile

● ca si casca lui RoboCop, ochelarii Google au accelerometru, giroscop si o multime de senzori care masoara inclusiv lumina ambientala
● GPS care te localizeaza si te ghideaza spre destinatie
● camera de 5 MP, care face poze si filmeaza la 720 px – daca sari cu parasuta, poti sa-i faci invidiosi prietenii de pe G+, pe care ochelarii Google ii ajuta sa imparatseasca experienta prin ochii tai

● ochelarii Google pot identifica monumentele si cladirile din jur sau ne pot arata imagini de arhiva cu ce era in acelasi loc cu ani in urma

Compania are in lucru si un sistem de deblocare a displayului printr-o simpla miscare a pupilei. Daca in stand-by ecranul ochelarilor afiseaza o pasare care se misca de la dreapta la stanga, ecranul se debocheaza cand privirea se decide sa urmareasca respectiva imagine. Astfel, purtatorul ochelarilor isi va activa aplicatiile fara sa mai atraga atentia celor din jur prin atingerea ramei ochelarilor, asa cum se petrece in cazul primului prototip facut public de Google.

Poate ca cea mai emotionanta aplicabilitate a acestui gadget (care prea adesea este perceput doar ca ceva distractiv) se observa din urmatorul videoclip:

Reduceri Black Friday 2014

Surse: LatestGadgetsToBuy.com, WallStreet.ro, Yoda.ro, Wikipedia, Telegraph.co.uk
Foto: Slashgear.com