Platile de pe telefonul mobil: nou trend de Black Friday 2014?

De Black Friday, PayPal a anuntat o crestere de 124% a volumului de plati efectuate de pe telefonul mobil, fata de campania de reduceri Black Friday din anul precedent.

Dar ce sunt platile efectuate de pe telefonul mobil, care deja functioneaza in SUA? Sa ne facem lectiile, in asteptarea campaniei Black Friday 2014. Cine stie? Poate ne va gasi si mai bine conectati, poate vom ajunge si noi  sa ne platim achizitiile astfel, chiar daca acest tip de palti e abia la inceput in Romania!

Pana acum, pe piata romaneasca sunt trei versiuni de plati cu telefonul mobil, pe care vi le prezentam. S-ar putea sa le folosim mai devreme decat ne imaginam, poate chiar de Black Friday 2014!

Aplicatie de tip portofel electronic: mobilPay MasterCard Mobile

Datele de pe cardul bancar MasterCard se stocheaza pe un smartphone care trebuie sa aiba ecran cu rezolutia de cel putin 320 x 480 pixeli.

Se poate folosi doar pentru:
● cumparaturi online din magazinele care folosesc platforma Netopia
● plata facturilor Orange si Cosmote
● incarcarea cartelelor telefonice pre-pay

De Black Friday 2014, acest tip de plata ar putea fi inrolat deja in sistemul NFC (Nier Field Communication), ceea ce i-ar deschide portile pentru mai multi comercianti – inclusiv offline

Plati NFC (Nier Field Communication) cu cardurile VISA de la ING, la POSurile contactless

Functioneaza de pe aparatele iPhone si Samsung Galaxy S sau Galaxy Note II. Primesti un kit special de la banca, format din micro-card si un sticker (pentru Samsung) sau microcard si carcasa speciala (pentru iPhone).

Comisionul de emitere este de 50 de lei, iar cel anual de administrare este de 50 de lei. La toate platile de pana in 100 de lei efectuate cu aceasta metoda, primesti 5% inapoi.

Poti face maximum 5 cumparaturi de acest tip pe zi, dintr-o multime de locatii:

Carrefour
Sensiblu
HelpNet
Inmedio
IKEA
KFC
Metrorex
Pizza Hut
Real

Pentru platile mai mari de 100 lei se cere introducerea PINului. Si pentru platile mai mici se poate seta plata manuala, cu introducerea PINului la fiecare tranzactie.

Plati prin coduri QR pentru posesorii de cont la Garanti Bank, fara card bancar

Datele aferente contului bancar sunt introduse intr-o aplicatie care, apoi, permite plata automata la scanarea cu mobilul a unui cod QR. Aceste plati sunt cu 50% mai ieftin de procesat de catre banca.

Este o solutie interesanta. Oare vom vedea coduri QR atasate si produselor din magazinele online de Black Friday 2014 ?

Black Friday Romania 2014