Black Friday 2014 va fi mobil sa nu va fi deloc

Este uimitoare viteza cu care cresc comenzile online de Black Friday, ceea ce ne face optimisti cu privire la noul Black Friday 2014.

Cea mai recenta editie Black Friday din SUA a inregistrat o crestere cu 20% a vanzarilor online. Si Romania se situeaza pe o tendinta generala de crestere in domeniul comertului online. De altfel, in Romania, tara care a aderat ceva mai tarziu la fenomenul Black Friday, campania cu acest nume mizeaza mai ales pe vanzarile prin Internet.

Platforma de afiliere 2Parale ne atrage atentia asupra unui studiu ce plaseaza Romania in Top 5 european al cresterii comertului online: cu 33% pe an.

Asta ne pregateste pentru previziunile despre campania de Black Friday 2014.

In SUA, traficul efectuat de pe dispozitive mobile (smartphone, tableta, laptop) a ajuns sa totalizeze 40% din traficul online, 22% din vanzarile online fiind realizate de pe astfel de aparate.

In Romania, Altex a anuntat ca, la cea mai recenta editie Black Friday, 13% dintre vizitatori au intrat pe magazinul sau online de pe device-uri mobile. Iar eMAG.ro s-a laudat ca cea mai costisitoare comanda online, in valoare de 17.000 lei (pentru un televizor 4K), i-a fost trimisa de pe un smartphone.

Asadar, pentru Black Friday 2014 nu ne putem astepta decat la o continuare a investitiilor retailerilor in comertul online. Cel mai probabil, in 2014 vom vedea o crestere continua a traficului de pe device-uri mobile.

Voi v-ati luat smartphone sau tableta de Black Friday? Ce device mobil estimati ca veti avea cand veti lansa comenzile de Black Friday 2014 ?

Black Friday Romania 2014