Seful eMag preia controlul bicicletelor Pegas

CEO-il grupului eMAG şi cel care a adus Black Friday în România, a preluat controlul producătorul de biciclete Atelierele Pegas prin intermediul distribuitorului IT NOD.

Atelierele Pegas, companie înfiinţată de antreprenorii Andrei Botescu şi Alexandru Manda după preluarea mărcii în 2012, produce în prezent 2.500 de biciclete pe an, iar în urmatorii trei ani ţinteşte o creştere de zece ori a volumului de biciclete, până la 25.000 de bucăţi şi o cifră de afaceri de cinci milioane de euro, se arată într-un comunicat al Network One Distribution (NOD).

Bicicletele Pegas, unul dintre cele mai cu­noscute branduri locale cu istorie, sunt de mai puţin de un an chiriaşul magazinului online eMAG, cel mai important retailer online din România. Andrei Botescu, principalul acţionar şi directorul general al companiei care produce bicicletele Pegas, spunea încă din luna mai că vrea ca numărul de biciclete vândute să ajungă în doi ani la 10.000 faţă de 3.500 în 2015, datorită parteneriatelor cu eMAG şi cu magazinele specializate. Producţia a crescut constant odată cu cererea, anul trecut fiind de circa 1.500 de vehicule pe două roţi.
În prezent, NOD are în portofoliu opt branduri proprii: Cooking by Heinner şi Vanora Home (menaj), Ugrow (puericultură), Momki (jucării), Serioux (IT), Heinner (electrocasnice si unelte) şi Horizon (TV si Monitoare) şi cel mai recent, Pegas (biciclete şi accesorii).

 

Citeste si, Recomanda: eMag pregateste reducerile black friday 2015

 

Istoria bicicletei Pegas

Pegas, bicicleta care a înseninat copilăria multora dintre noi, a fost produsă în România, la Uzina Mecanică Tohan, începând cu 1972, atunci când a ieşit pe piaţa primul model pentru adulţi. După trei ani, în 1975, au fost produse şi primele biciclete Pegas pentru copiii sub 10 ani şi primele biciclete de cameră. Ulterior, în anii ’80, seria Pegas se diversifică, apar bicicletele cu mai multe viteze, printre care Pegas 1027 Campion având cinci viteze. În anii ‘90 este produsă bicicleta de munte şi cea pentru cros, cea de munte având 18 viteze şi frâne Cantilever. Tot atunci, bicicleta de cameră este dotată cu bord electronic

Citeste mai mult: adevarul.ro