Manualul cumparatorului de Black Friday

Ia sa facem o repetitie generala! Iti spunem la ce sa te astepti si la ce sa nu te astepti, ce sa faci si ce sa nu faci de Black Friday – ce mai, portretul cumparatorului de Black Friday cumpatat!

Nu te incapatana sa-ti cheltui banii doar ca sa te afli in treaba! Daca nu gasesti nicio oferta care sa te entuziasmeze cu adevarat, mai bine tine banii pentru reducerile de inceput de an 2014.

Trebuie sa iei decizii rapid. Stocurile cu pret redus nu sunt intotdeauna prea mari si castiga cine e mai iute de mana. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi orbeste. Cumpara numai daca esti bine informat despre produsul respectiv.

Black Friday nu este nici in Romania un eveniment exclusiv online. Retaileri precum Altex, Flanco sau Media Galaxy, de curand chiar si Ikea, ii invita pe clienti in magazinele lor offline, ispitindu-i cu promisiunea unor oferte cu pret serios redus. Dar este foarte probabil ca cele mai mari reduceri sa fie tot online. Depinde si cat de iute de mana esti la plasarea comenzii, avand in vedere ca stocurile la pret redus sunt adesea limitate.

Asteapta-te la surprize si erori. Anul trecut, nu neaparat de Black Friday, CEL.ro a gresit niste oferte si a fost nevoit sa isi sune clientii, care s-au suparat destul de tare. Astfel de erori pot aparea si in busculada online ce se va crea dupa lansarea ofertelor de Black Friday.

Nu cumpara impulsiv, ca sa nu te trezesti in situatia ingrata de a returna produsele pe care de fapt nu ti le doreai.

Cyber Monday e fain, dar s-ar putea sa nu-l intreaca pe Black Friday. Anul trecut, reducerile de Cyber Monday au fost mai mici decat cele de Black Friday. Sa speram ca ne va surprinde placut, totusi, acest eveniment, in 2013!

Sa nu uitam de rabdare. Vei fi mai zen daca nu exagerezi cu cofeina. Daca vezi ca s-au blocat treburile, culca-te si seteaza-ti ceasul pentru o ora mica a diminetii, cand nebunii vor iesi de pe net si o sa poti plasa si tu comanda.

Nu o sa primesti chiar peste noapte produsele comandate decat daca te oferi sa le ridici chiar tu din magazin. Firmele de curierat se asteapta la o crestere serioasa a volumului de lucru de Black Friday, asa sigur livrarea o sa ia ceva mai mult decat ti-ai fi dorit.

Reduceri Black Friday 2013

Foto: rol.ro