VIDEO: Ce retaileri se alatura campaniei de Black Friday pe 22 noiembrie 2013 si la ce sa ne asteptam la data clasica de Black Friday, pe 29 noiembrie 2013

Afla ce magazine organizeaza Black Friday si cand, ce tipuri de produse sunt in top pe wishlistul oamenilor si cam cat sunt romanii dispusi sa cheltuie la campania de reduceri din 2013.

Dupa lovitura de Black Friday aplicata saptamana trecuta, prin care eMAG si Flanco s-au stabilit ca lideri informali ai campaniei de Black Friday, multi dintre retaileri si-au dat seama ca, daca tot au hotarat sa intre in hora, va trebui sa joace mai devreme. EvoMAG, F64, Photosetup si Covera, dar si Domo si Altex isi anunta prezenta la Black Friday si pe data de 22 noiembrie 2013.

Flanco a anuntat deja ca va avea 150.000 de produse la pret redus, de trei ori mai multe decat anul trecut, iar eMAG va pune la bataie laptopuri la preturi sub 1.000 de lei, iar la laptopurile mai performante va opera reduceri de pana la 30-40%. Ca si noutate, clientii eMAG vor putea achizitiona telefoane mobile cu tot cu abonamente Vodafone in aceasta campanie de Black Friday.

Pregatiti sau nu, principalii concurenti ai Flanco si eMAG nu-si pot permite sa-i lase pe acestia sa le ia caimacul. Altex a confirmat ca va intra si el in cursa de Black Friday pe data de 22 noiembrie 2013, de la ora 07.00.

Iar Domo a trimis deja comunicatul de presa prin care anunta in mod oficial deschiderea campaniei sale de Black Friday pe 22 noiembrie. Domo promite si el o gama de 8.000 de produse disponibile la toate magazinele din tara, injumatatirea timpului petrecut la casa de Black Friday si cresterea cu 50% a personalului care va servi clientii pe parcursul campaniei. Domo va pune in vanzare de de Black Friday 2013  tablete cu preturi de pana la 200 de lei, laptopuri cu reduceri substantniale si smartphone-uri cu preturi de la 299 de lei in sus.

Principalul concurent al eMag, EvoMag, nu se lasa mai prejos si devanseaza si el data de Black Friday, declarand ca are deja un stoc pregatit separat pentru eveniment, la depozitul sau care depaseste suprafata de 1.000 mp si la care lucreaza 6 angajati.

Pentru a comunica participarea sa la Black Friday pe 22 noiembrie 2013, EvoMAG s-a folosit in newsletterul sau de un video simpatic:

„Pentru acest eveniment am suplimentat numarul angajatilor cu 4 oameni, repartizati la call center, colete (depozit), showroom si vanzari. In acest moment, EvoMAG are peste 70 de angajati”, a declarat Mihai Patrascu, directorul general al EvoMAG, citat de Wall-Street.ro in acest weekend.

Si F64 a comunicat inceperea campaniei sale de Black Friday pe 22 noiembrie. Produsele participante la promotie nu au fost inca anuntate, dar F64 isi invita fanii sa ghiceasca ce produse vor intra la promotie. Daca pariul vostru se dovedeste corect, veti fi inclusi intr-o tombola la care puteti castiga unul din cele 100 de premii puse la bataie, printre cate realmente substantiale: un telefon Samsung S4, noul mirrorless Sony A3000, o tableta Samsung Tab 3, un smartwatch Sony. Pentru mai multe detalii, click aici.

Si alti retaileri online au ridicat manusa, acceptand provocarea de a-si devansa data campaniei de Black Friday. Dar acestia vor pastra cea mai mare parte din oferta de reduceri tot pentru data de 29 noiembrie 2013. Altii, insa, se pastreaza pentru 29 noiembrie sau inca nu au putut confirma oficial devansarea pentru 22.

In 2013, evenimentul Black Friday beneficiaza de participarea unor retaileri din domenii noi, precum auto, gradinarit si bricolaj (sincer, noi, cei de la Reduceriblackfriday.ro ne bucuram, fiindca avem ceva planuri de renovare pentru la anul). Va spunem cum arata planul de bataie al partenerilor nostri pana acum:

● EvoMAG – acest magazin cu peste 8 ani de experienta in comertul electronic va participa la reduceri de Black Friday incepand din 22 noiembrie
● F64 – cel mai mare magazin foto-video din Europa, care are si sediu la Bucuresti, va participa la reduceri de Black Friday incepand din 22 noiembrie
Elefant.ro – Mallul online al familiei tale va lansa campania de Black Friday pe 29 noiembrie, ora 00.00, cu reduceri de pana la 90% la carti, oferind si 100.000 de produse gratuite pentru clientii de Black Friday, gratuitati printre care se numara excursii in Europa, bilete la concerte, eReaders si altele
Photosetup.ro – jucator nou pe piata de retail foto, va oferi reduceri in perioada 22-24 noiembrie 2013, cat si pe 29 noiembrie
Covera.ro – magazin online de bricolaj, va oferi ceva reduceri pe 22 noiembrie 2013, dar mai ales pe 29
SculeUnelteAccesorii.ro – magazin online cu produse pentru casa si gradina si unelte de bricolaj, va avea campanie de reduceri pe 29 noiembrie 2013
TopCeas.ro – se pastreaza pentru data de 29 noiembrie 2013
Toyota.ro – in premiera pentru Black Friday Romania, Toyota a decis sa isi comunice cu aceasta ocazie oferta speciala pentru modelel Yaris si Auris, oferta de care clientii pot beneficia pana la finele anului, nu doar exclusiv de Black Friday
ClickShop.ro – magazinul online garantat de Romtelecom va avea oferte de Black Friday pe 29 noiembrie
MarketOnline.ro – unicul magazin online de sapte stele a anuntat de curand ca va devansa si el data de Black Friday, pentru 22 noiembrie

Dintr-un sondaj online realizat de Domo in prima parte a lunii noiembrie, la care au participat peste 4.600 de respondenti, in topul produselor pe care oamenii si le doresc de Black Friday sunt tabletele (26%), televizoarele (24%), telefoanele (21%) si laptopurile (18%). Studiul a ma relevat ca o treime din romani si-au planificat un buget de pana la 1.000 de lei, iar alta treime de pana la 500 lei pentru eveniment (32,6% intre 500-1000 Lei, iar 27% sub 500 Lei). Cam 20% sunt insa dispusi sa cheltuieasca pana la 2.000 de lei de Black Friday.

Foto: Desktopnexus.com